Vår dukning och dekoration på nyår

Peter och jag stod som sagt för dekoration och dukning på nyårsfesten och vi blev verkligen jättenöjda med resultatet! Jag brukar inte bli nöjd med mina dukningar så därför var detta lite extra roligt!

Temat på dukningen var grått linne, mässing/guld, brunt och grönt. Vi hade köpt grått linnetyg på IKEA som vi använde som bordsduk och servetter. Ett enkelt, billigt och bra tips! Vi satte gröna små kvistar i vaserna som fick stå tillsammans med mässingsljusstakarna på mitten av bordet. Porslinet var av enel vit typ och besticken var gamla silverbestick som jag fått av min farmor och farfar. Sist men inte minst hade vi enkla vinglas och gröna små vattenglas (som inte kom med på bilden, ops). Snyggt! Eller hur?

Till placeringskorten hade vi köpt snyggt tjockt vitt papper som vi handskrev efter en mall som vi gjort på datorn. Korten placerades på de fina linneservetterna och för att binda ihop det hela använde vi oss av svart papperssnöre!

nyarsdukning-3

Vi hade också köpt små nyårspaket till alla gästerna och dessa slog vi in med samma tema – linnetyg och svart pappersnöre. En kul och uppskattad idé!

Som sagt blev vi väldigt nöjda med resultatet och jag tror helt säkert vi kommer använda ungefär samma strategi nästa gång vi dukar till fest.

 

Translation: Peter and I where in charge over the decorations for new years eve and this is what we came up with! The theme was grey linnen, brass candle holders and glas vases. We’re so happy with the result.