Tredje söndagen i advent – gör en julstjärna

God morgon och glad tredje advent! Hoppas ni har haft en mysig luciamorgon! Idag ska jag äta sen frukost, plugga några timmar och sedan åka till sjukhuset för praktik. Det ska bli spännande men innan jag ska iväg vill jag visa er hur man gör en enkel julstjärna. Den passar perfekt för att hänga på väggen eller använda i ett stilleben. Längre ner i inlägget hittar ni DIY-guiden!

Tredje advent

Inget tredje advent-inlägg utan en bild på adventsljusstaken! Så här ser det ut in min fönsterkarm idag!

DIY – Julstjärna

Detta behöver du: Sex långa kanelstänger, ett fint snöre samt något att klippa med. Jag har använt mig av ”kanelstänger” men man kan så klart även använda pinnar eller vad man nu har hemma. Det är fantasin som sätter gränserna!

Passa ihop de sex kanelstängerna till två trekanter.

Knyt ihop de tre hörnen på var trekant. Klipp bort den biten av snöret som blir över.

När du knytet ihop bägge trekanter så passar du in dem ovanpå varandra. Ett tips är att vända och vrida på trekanterna tills du finner den konstellation som passar bäst (och blir minst skev). Ansluta med att binda ihop trekanterna på alla ställen de korsar varandra på samma sätt som tidigare. Nu är din julstjärna klar!

DIY - Julstjärna

Såhär ser min ut där den står i mitt fönster! Ovanför stjärnan på den högra bilden ser ni också julkransen jag pysslade ihop i början av veckan!

 

Translation: Third Sunday in advent and I’m making a christmas star!