Peters födelsedag och en räddningsaktion

I helgen som gick var jag hemma i Sverige och firade Peter som fyllde 25 år i lördags! Vi hann med loppis, lunch, fika och ett restaurangbesök på kvällen. Perfekt dag helt enkelt!

Via brassandgold.com

Dagen började med att Peters pappa Lennart hittade en igelkott som fastnat i jordgubbsnätet och vi fick snabbt bege oss ut på ett räddningsuppdrag. Med sax och en hel del tålamod kunde kotten bli fri och efteråt gav han sig av med glada steg.

Efteråt käkade vi härlig frukost med alla tillbehör man kan önska sig och efter det åkte vi iväg på loppistur runt Helsingborg. Vi köpte 27 glas och 12 kaffekoppar med tillhörande assietter till Peters 25-årsfest som ska vara i juli och utöver det lyckades vi få med oss en pinnstol och ett huvud i gips hem. Så bra utdelning! Bilder kommer senare!

Via brassandgold.com

Vi käkade lunch på vårt favoritställe Enkla Ting med god sallad i solen.

Via brassandgold.com

På eftermiddagen fikade vi hemma hos Peters mormor och på kvällen åt vi mat på en underbar restaurang i Helsingborg som heter Café le fil Rasoir tillsammans med Peters föräldrar. På Café le fil Rasoir serverar de fransk mat med bra kvalité och god service. Helt i min smak alltså! Peter käkade sniglar och musslor, och jag åt nässelsoppa med pilgrimsmusslor och råbiff.

 

Translation: Peter’s birthday last weekend.