Mitt nästa drömprojekt är en tavelvägg

De senaste veckorna har jag blivit totalt besatt av tavelväggar! Var gång jag ser en går jag igång och vill sätta upp en egen! Tyvärr har jag inte någon vägg som passar till en tavelvägg just nu, men i vår kommande lägenhet ska vi ha en stor vägg fylld med tavlor! Det jag tycker om med tavelväggar är att de är fina och de intressanta motiven ger det en helt ny dimension till rummet i stort.

När det gäller mitt eget projekt letar jag just nu både bra motiv och fina ramar. Planerar och fixar. Vi har hittills lyckats samla på oss några stycken nya tavlor i år och vi har även en del sedan tidigare, men det räcker nog inte till en hel vägg. Innan tavlorna väl ska upp på en vägg i vår kommande lägenhet vill jag hitta fler! Några nya, kanske med mer moderna motiv och en del fotokonst, och några gamla med mörka porträtt. Det kommer ge en fin kontrast!

Nedan har jag samlat en del av mina inspirationsbilder den senaste tiden. Titta och njut!

tavelvagg-inspiration-7

I norska Bo Bedre presenterades vi för en gammal fabrikslokal som via noggrann renovation har omvandlats till en spännande bostad. Här har tavlorna och konsten blivit en naturlig del av inredningen och de blandas med vackra designmöbler och ljusa ytor.

tavelvagg-inspiration-2tavelvagg-inspiration-3

När vi pratar tavelväggar finns det en del olika personer som nästan är svåra att inte nämna. En av dem, och förmodligen den som inspirerar mig mest just nu, är Karen Maj och Another Ballroom som du också hittar på @anotherballroom. Så fina tavelväggar och kombinationer av tavlor med mycket snygg konst och en härlig blandning av antika ramar. Perfektion!

hemma-hos-krickelin-0hemma-hos-krickelin-1

En annan bloggare jag bara måste nämna är Krickelin på Elle Decoration. Hur snygg är inte denna tavelvägg med vackra och annorlunda motiv. Jag gillar verkligen tanken med att ha någon tavla stående, lutad mot väggen. Det känns som man förlänger väggen, konsten och låter den fortsätta ner längs golvet.

tavelvagg-inspiration-4

Även om detta knappt kan räknas som tavelvägg måste jag visa er de fina bilder från @martamydearjohn. Snygga målningar kombinerat med svartvita fotografier.

tavelvagg-inspiration-5

Ännu en bild utan en tavelvägg på men ännu en tavla/målning som hade passat så bra i mitt kommande projekt! Ge mig! Via Park and Cube i samarbete med Filippa-K.

tavelvagg-inspiration-6

Jag tycker city guiderna från Ehrenstråhle & Wågnert är så snygga! Jag är så glad att Peter fick New York-tavlan i julklapp! På bilden till höger ser vi en lyckad tavelvägg med en nedre rak linje och mycket modern fotokonst. Via (my) unfinished home.

tavelvagg-inspiration-8

Har man en trång och tråkig hall utan plats för möbler kan tavlor från golv till tak vara ett annorlunda men roligt val. Amanda Johansson har helt klart lyckats hemma hos sig!

Och det får bli slutet på detta inläggs tavelväggsinspiration. Nu ska jag ut och fortsätta leta fina tavlor! Jag ger mig aldrig!

 

Translation: A wall full of art is my next interior dream or project. Right now, I’m collecting and looking after the best pieces at flee markets and second hand stories.