Måndagsinlägget om helgen som varit

Måndagsinlägget kommer lastat med lite bilder från helgen som varit. Peter var iväg på arbete i Norge och därför spenderade jag mesta delen av tiden med att måla och fixa med vårt väggskåp. Förutom det hängde jag en del med mina föräldrar och tillsammans med Siw och Solveig som ni ser på bilden nedan. De är så mysigt och gosiga så att jag dör litegrann.

Siw och Solveig i sängen - www.brassandgold.com

I lördags vaknade jag av att två små katter tyckte det var dags för frukost men jag lyckades lura dem till att mysa i sängen i stället för att gå upp. Perfekt, förutom att jag blev liggande en och en halv timme för länge…

Vårt väggskåp - www.brassandgold.comVårt väggskåp - www.brassandgold.com

Efter en ganska sen frukost började jag med att kvistlacka väggskåpet och luckorna innan det var dags för att måla. Skåpet hade jag tyvärr missat att kvistlacka innan grundmålningen men med en vattenbaserad kvistlack var det inget problem med att kvistlacka ovanpå grundfärgen. Dock vet jag inte hur effektivt det är i jämförelse med att göra rätt. Det får vi se. Förhoppningsvis blöder det inte igenom någonstans. Resten av helgen fortsatte jag med att måla i omgångar. Är det bara jag som hatar att vänta på att färgen ska torka?

Det ska bli så skoj att visa er skåpet när det blir klart och sitter uppe på väggen i sovrummet. Om allt går som planen blir det målning under vardagarna denna vecka och då kan skåpet komma upp på väggen i helgen som kommer.

Väggfärger - www.brassandgold.com

Förresten har vi i veckan som varit också provmålat ännu två nyanser av grönt på väggarna i det kommande vardagsrummet. Just nu lutar det åt den vänstra färgen på bilden ovan. En fin grön kulör som jag tror kommer passa utmärkt. Inte för mörk men ändå härligt murrig och mysig.

 

Translation: My weekend in four pictures. Cosy time with the cats in bed on Saturday morning, painting and test colors on the wall.