IKEA satsar på ett mer hållbart hem i veckans inspiration

IKEA har lanserat den nya satsningen Lev mer hållbart hemma där de med hjälp av 100 kreativa personer från hela landet visar hur man kan göra om och återanvända möbler och andra inredningsdetaljer. Projektet görs i samarbete med Världsnaturfonden WWF och Kommunernas Energi- och klimatrådgivare, och fantastiska Underbara Clara är även med på ett hörn.

Varje vecka, i nio steg, kommer alla som vill få tips och inspiration för ett hållbarare hem via Lev mer hållbart hemma. IKEA skriver att de vill att vi ska slå oss ner vid köksbordet och fundera på de små sakerna som i längden kan göra stor skillnad och inte vara förlita oss på stora politiska beslut (som oftast är väldigt svåra att komma fram till). En bra tanke tycker jag.

Via brassandgold.comVia brassandgold.comVia brassandgold.com

I det första steget tipsas det t ex om hur man kan förvandla en gammal ÖGLAN-stol fyndad på loppis med lite träolja och läderband. Mycket snyggt måste jag säga!

Via brassandgold.com

Vi får även träffa en av de 100 deltagarna i projektet, Mosawer Ahmad som bor utanför Göteborg. Han gillar att köpa begagnat och tillverka egen inredning, vilket skulle kunna vara en beskrivning även för mig.

Via brassandgold.com

Läs mer om projektet på IKEAs hemsida.

 

Translation: IKEA has released it’s latest project focusing on a sustainable home and lifestyle.