Hur går vår renoveringen egentligen!?

Ja hur går det egentligen!? Vi arbetar fortfarande i det första rummet som kommer bli vårt sovrum när det är klart och nu har vi kommit en ganska bra bit på vägen! Här kommer en sammanfattning om vad vi gjort hittills.

När vi började hade vi hoppats på att kunna måla de gamla tapeterna och bara fixa till skavankerna men väggarna var så dåligt gjorda och så ojämna att det var helt omöjligt att få det fint. Därför var vi tvungna att dra ner alla tapeter och därefter slipa och spackla oss till en jämn yta. Vi har förutom detta lagat en del runt dörrar och fönster som var dåligt och ojämnt.

Patrik slipar golv - www.brassandgold.com

För någon vecka sedan hyrde vi en golvslip då det gamla plankgolvet som låg begravt under linoleum och heltäckningsmatta var väldigt ojämnt. Några timmars jobb en rolig maskin så var golvet betydligt snyggare än innan.

Resultatet efter golvslipningen - www.brassandgold.com

Såhär blev det! Vi tänker måla golvet och har bestämt oss för att använda samma nyans som på väggen och listerna!

Laga list - www.brassandgold.com

När vi slipade lossnade den nedre delen av listen till dörren, så den lagade jag den i veckan som gick. Förutom att sätta den på plats så förlängde jag den lite med en extra bit trä då den var för kort etter att vi plockat bort de andra golvlagren som tidigare låg här.

Tapetsering - www.brassandgold.com

Idag var det dags för tapetsering och vi fick god hjälp av våra kära föräldrar. Vi använde oss av en tjock recovery-tapet för att skapa en så slät yta som möjligt och det verkar bli riktigt bra. Nu ska det torka tills i morgon då vi ska sätta målarfog i alla kanter och börja måla taket vitt. Förhoppningsvis krävs bara en strykning eftersom taket faktiskt ser riktigt bra ut som det är.

Tapetsering - www.brassandgold.com

Resultatet via iPhone-kamera i dåligt byggljus, men nöjda är vi!

Planering för resten av rummet:

Schneider - www.brassandgold.com

Vi har bestämt oss för att använda eluttag och strömbrytare från Schneider som man t ex kan köpa på Bauhaus. Serier heter Renova och vi tänker oss den svarta varianten. Bilden ovan är stylad av Mokkasin i ett samarbete just Schneider.

Grå färg - www.brassandgold.com

Färgen som kommer målas på väggarna, lister och golv är en nyans lånad av fantastiska Josefin Hååg. Den heter NCS 1502-Y och är kanonsnygg. Inte för ljus och inte för mörk, utan helt perfekt. Lite varmbeige men ändå grå. Det kommer bli så snyggt. Tanken med att måla allt utom taket i samma kulör är att det kommer ge ett lugn som vi vill åt i sovrummet och förutom det känns det lite som ett statement. Helt enkelt lite häftigt.

Hoppas ni tycker det är skoj att hänga med på vår renoveringsresa! Fler bilder kommer i morgon och än så länge är det många rum kvar… Jag ska försöka vara duktigare med att uppdatera er om vad vi gör men framförallt förklara och ge exempel på de beslut vi tar angående färg, styling och annat!

 

Translation: Our renovation process. We’re doing our coming bedroom right now and the next step is painting which is really exciting.

13 Comment

 1. Spännande! Tror att det kommer bli hur fint som helst!!

  1. Vi hoppas på det! Vi gör vårt bästa i alla fall!

 2. Fredrik says: Svara

  Fasen vad duktiga ni är som fixar det mesta själva! grymt impad

  1. Tack så mycket! Vi gör så gott vi kan men det hjälper att vi tycker det är riktigt roligt och har bra hjälp av föräldrarna! Vi ska försöka göra allt själv men jag fasar lite inför kakling av köket. Det blir kanske svårt!?

 3. […] den takt jag önskar man kunde göra alltid och vi har kommit så långt med vårt sovrum. Som jag berättade tapetserade vi alla väggarna igår och idag har vi satt målarfog i alla kanter samt målat taket. […]

 4. […] oss om är färgen till vänster med den lilla lappen klistrad på i nederkant. Det är färgen jag skrev om i lördags som ska vara i sovrummet. De två andra till höger testade vi igår men är inte helt nöjda med. […]

 5. Vad spännande! Jag vill också renovera :D

  1. Det är väldigt skoj när det går framåt även om det är mycket jobb =)

 6. Det här är så himla kul att se! Ser fram emot att se slutresultatet :)

  1. Jag lovar att det kommer många bilder på slutresultatet! :D

 7. så kul att få hänga med i renoveringen! Tror det kommer att bli grymt! älskar också den stylade bilden med eluttagen, färgskalan är <33

  1. Ja den är fin! Nu kommer nog inte vår färgskala vara helt likadan men eluttagen är fina :D

 8. […] på att bygga ett elementskydd som det på bilden till höger. Tror det hade varit fint i vårt kommande sovrum som har ett element som just nu inte passar in i stil med […]

Kommentera