Fjärde söndagen i advent

Det fjärde ljuset är tänt och det är nu fyra dagar kvar till jul! Glad fjärde advent! Just nu känns det som om dagarna blir kortare och tiden springer ifrån en. Så mycket att göra och så lite tid! För min del kommer dagen mest bestå av läsning men lite glögg och julklappsinslagning får den också bli. Hoppas ni får en bra söndag!

Fjärde advent - Brass&Gold

Jag gjorde en liten girlang med torkade apelsinskivor i veckan och den hänger nu i mitt vardagsrumsfönster. Att torka apelsinskivor är faktiskt riktigt skoj och inte alls speciellt svårt. Du skär bara apelsinen i tunna skivor och torkar dem i ugnen (50-70 grader) i ca 2 timmar. I år har jag använt apelsinskivorna till både girlang, som pynt i min ljusstake och på min julkrans. Jag har fortfarande en del kvar och de tror jag kommer hamna som dekoration på mina julklappar!

Jag och en vännina pratade igår om julstämning och konstaterade att det är lite dålig på den fronten i år. Jag tror det beror på vädret i kombination med att man har så mycket att göra, men jag är helt säker på att den ska infinna sig när jag kommit hem till Sverige och tjocka släkten checkar in.

En annan sak som alltid ger mer julstämning är att baka och jag har hittat två spännande recept/idéer som jag vill tipsa om idag.

Chokladklyftor med rostad mandel

clementin-choklad-tips-1

Denna härliga idé kommer från lily.fi och verkar väldigt lätt att göra. Du smälter bara fin mörk choklad i ett vattenbad och häller sedan den över en clementinklyfta. Garnera med rostade mandlar innan chokladen hinner stelna. Snyggt och gott!

clementin-choklad-tips-2

Pepparkakor

My-Nordic-Food-Tales-Recipe-Swedish-Gingerbreadcookies-1

Ett välskrivet recept med instruerande bilder från My NORDIC FOOD tales som enkelt visar hur man bakar pepparkakor från grunden! Hur gott ser inte resultatet ut!

 

Translation: It’s the fourth Sunday in Advent and only four days until christmas!