Ett vackert Stockholmshem i vintageskrud

Kalle och Sara köpte en oslipad sekelskiftesdiamant och omvandlade det till en vintagedröm. Det hela började när de gick på visning i grannhuset och råkade se att det även var visning på den lägenhet de bor i idag. De såg potentialen i lägenheten och de slog till direkt.

Ett vackert Stockholmshem i vintage | Brassandgold.com

De flesta rummen har en vit bas med både vita väggar, tak och golv. Som på en vit kanvas har paret sedan inrett och skapat sitt eget drömboende.

Ett vackert Stockholmshem i vintage | Brassandgold.com

Jag älskar köket med dess vita kakelplattor och fransk-brasseri-känsla. Köksbordet är helt underbart!

Ett vackert Stockholmshem i vintage | Brassandgold.comEtt vackert Stockholmshem i vintage | Brassandgold.com

Tänk att få ha en arbetshörna som ser ut såhär. Snygga gedigna bokhyllor fyllda med böcker, två arbetsplatser med varsin vintage stol designad av Arne Jakobsen och till det en vacker kakelugn för att ytterligare höja stämningen. Här kan jag tänkte mig att skriva blogginlägg.

Ett vackert Stockholmshem i vintage | Brassandgold.com

Lägenheten innehåller också en hel del konst, mest fotografier, vilket kanske inte är konstigt då paret arbetar som fotografer. Snygg Tripexlampa vid ingången till köket från Kabelverket.

Ett vackert Stockholmshem i vintage | Brassandgold.com

Vitrinskåp är altid en höjdare och detta kommer från IKEA. Stolarna runt bordet är Eames DSW-stolar samt pinnstolen Fanett, ritad av Ilmari Tapiovaara. Enkel och snygg kombination.

Ett vackert Stockholmshem i vintage | Brassandgold.comVia Daily Dream Decor från Elle Decoration. Fotograf Andrea Papini.

 

Translation: I love this vintage-home in Stockholm, especially the kitchen with a french touch and the lovely working space in the living room.