Ett erkännande och mina senaste loppisfynd

Du som har läst bloggen ett tag eller kanske känner mig vet redan det här, men för er andra har jag något jag måste erkänna. Jag är en riktig loppis-kärring och gud som jag älskar det! Jag vill börja med att be Peter om ursäkt. Förlåt för du måste följa med på alla turer. De senaste veckorna har det blivit fler loppisar än vanligt men det har gett resultat.

Det bästa med loppis är när man gör ett riktigt fynd eller när man hittar något som känns unikt. Jag tycker det för hemmet mer intressant, men att hitta de där speciella sakerna är inte alltid så lätt. Det är lite som att fiska, som min svärmor säger. Man vet aldrig när det nappar men det är bara att leta vidare. Här kommer lite grejer jag fyndat de senaste veckorna!

De senaste veckorna har Peter och jag fyndat två ramar, några ljusstakar, böcker och en broderiring. Score! Tavlan med huset har så fina färger och den ska få vara precis som den är!

Broderiringen jag köpte på Erikhjälpen knöt jag en drömfångare av. Det blev faktiskt ganska bra, men jag tror ska knyta om den då jag glömde fotografera det… Annars kan jag ju inte visa er hur man gör!

loppisfynd-1

Snygga ramar i fint trä och drömfångaren upphängd på väggen!

Hur söt är inte denna lilla filur?

I lite special-julklapp fick jag en plansch av Anitha och Lennart med små djur på. Jag tycker verkligen skolplanscher är coola och jag skulle gärna hitta en med anatomiska bilder på! Helst med svart bakgrund.

loppisfynd-5

I en av tavelramarna som vi köpte satte jag en poster från Hagedornhagen. Den köpte jag för nästan ett år sedan och den har sedan dess legat i sin förpackning. Orsaken? Den är 70×100 cm och det är inte förrän nu som jag hittat en ram jag gillar och tycker passar till motivet. I Malmö på Myrorna köpte jag mässingsljusstaken ovan som. Jag kunde inte bärga mig när jag såg att den var helt oanvänd!

Tre smala och höga ljusstakar har också införskaffats, den ena från Erikshjälpen och två från en loppis i Bjuv. De är inte helt lika men passar ändå väldigt bra tillsammans.

 

Translation: Flee market treasures! This is the things a bought during the last month. I really like them all!

Läs mer om: Loppis Mässing Poster

9 kommentarer

 1. Anna María

  Svara

  Vilka fina fynd! Jag gillar loppisar också, men åker alldeles för sällan på några. Mycket beror på att min sambo inte alls har samma förtjusning i loppisar som jag. Måste nog hitta mig en loppiskompis helt enkelt. :)

  • Patrik at Brass&Gold

   Svara

   Det blir lätt så att man inte åker så ofta, särskilt om man inte har någon att åka med! En loppiskompis är nog en bra idé!

 2. Sandra

  Svara

  Men åh, så fin drömfångaren blev! Riktigt snygg :)

  • Patrik at Brass&Gold

   Svara

   Ja visst blev den bra! Fast tror den jag gör om blir ännu bättre. Nu har jag ju fått in snitsen liksom!

 3. Annika

  Svara

  Men vilka fina loppisfynd du gjort!

  • Patrik at Brass&Gold

   Svara

   Visst är det! Är riktigt nöjd faktiskt :D

 4. johanna

  Svara

  haha loppis-kärring <3 där identifierar jag mig enormt! så mycket fint ni hittat, som vanligt!

  • Patrik at Brass&Gold

   Svara

   Haha! Jag tror vi är en del som kan känna igen oss i det!

Kommentera