Anithas vardagsrum

Hemma hos Peters föräldrar har Anitha, Peter och jag jobbat en del på att göra om i deras matsals- och vardagsrum. Rummet är inte helt klart ännu men ena delen där soffgruppen står börjar vi bli nöjda med. Här brukar jag sitta på morgonen när Peter fortfarande sover och dricka en kopp kaffe i Chesterfield fåtöljen.

hemma-hos-anitha-lennart-1

Skrivbordslamporna är gamla och hittades på vinden. Jag tycker de blev riktigt snygga där de sticker ut från fönsterkarmen och ger ljus åt både rummet i stort men också till den mysiga fåtöljen där man kan sitta och läsa.

hemma-hos-anitha-lennart-6hemma-hos-anitha-lennart-4

På det gamla avlutade soffbordet står en bricka i betong fylld med mässingsljusstakar. Gruppering är ett bra och snyggt tips inom inredning och här går de olika formerna bra tillsammans.

hemma-hos-anitha-lennart-2

Soffan är en Chesterfield soffa som känns både lite lyxig och kul. Den är även riktigt skön att sitta i!

hemma-hos-anitha-lennart-3

Den stora mattan som binder ihop hela soffgruppen är av persisk stil och för att göra det hela mer intressant har vi ovanpå lagt två koskinn i olika nyans. Det skulle kunna vara för mycket men det känns faktiskt helt rätt.

hemma-hos-anitha-lennart-4

Jag gillar alla mässingsljusstakar! Den lilla oljelampan från Karlskrona Lampfabrik fick Anitha i julklapp av oss och den är en riktig dröm.

 

Translation: Welcome to Peters parents living room. We have, during the last weeks, tried to rearrange some furnitures and really worked on the styling. I like the work place lamps in the window and the nice candle holders on the table.